BEPIN DE ETO PROSECCO SPUMANTE MAGNUM 2023

 35,95

Beschrijving

Algemene informatie

Deze Bepin de Eto is echt een top prossecco. De druiven groeien in het hart van de Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG, op de hellingen van de eerste heuvels die uiteindelijk de Dolomieten vormen, in het noordelijke deel van de provincie Treviso.

Druivenras/ vinificatie

Eerste gisting op 20 °C gevolgd door een tweede gisting met de Martinotti (Charmat) methode: langzame en natuurlijke her-vergisting in drukvaten op 12 – 14 °C en een korte rijping “sur lie” om het fruit te conserveren.

Proefnotitie

Deze prosecco is strogeel van kleur met een groene reflectie in het glas en heeft een fijne mousse. Een delicate noot van versgebakken brood dient zich als eerste aan in de neus gevolgd door appel, peer en perzik. Daarnaast een verfijnde impressie van rozenblaadje en acacia bloesem. Het frisse palet is soepel en rond, gecomplimenteerd door de aanwezige frisheid van citrus. Fijne balans, delicaat en nu op dronk.

Wijn/ spijs

Ideaal als aperitief maar combineert ook goed met vis, schaal- en schelpdieren en mosselen. Ook een goede begeleider van desserts op roombasis en vers fruit.

Bepin de Eto

In Veneto, ten midden van de Colli di Conegliano hillslopes, is het Ceschin familiebedrijf gevestigd. Hongerig naar nieuwe uitdagingen en ontdekkingen, nam Nicoletto het familiebedrijf over. Hij bouwde een solide basis voor het bedrijf door zijn liefde. Dit bedrijf heeft hij doorgegeven aan zijn zoon Mosè en hij gaf het door aan zijn zoon Giuseppe. Hij kreeg veel waardering van stadsgenoten. Hij gaf het wijnhuis de naam: Bepin de Eto, Giuseppe van Nicoletto.
Sinds 1965, nadat hij de geheimen van het wijnmaken geleerd had en het vertrouwen van zijn collega’s had gekregen, ging Ettore, de zoon van Giuseppe het familiebedrijf leiden met kalme vastberadenheid. Hij wordt nu geholpen door zijn drie dochters. Ettore gaf het wijnhuis de naam Bepin de Eto, als eerbetoon aan zijn vader, zijn familie en zijn geschiedenis.

Sinds 1996 heeft Prosecco recht op een eigen DOC, sinds de wijnoogst van 2009 zelfs DOCG. DOCG is nog een niveau hoger dan DOC. Alleen de Prosecco uit de specifieke DOC(G) Prosecco-regio, gemaakt van 100% Prosecco/glera-druiven mag zich DOC(G) of D.O.C.(G.)-Prosecco noemen. Zo wordt de kwaliteit van Prosecco gewaarborgd.