PAUL MAS VIGNES DE NICOLE 2020 DUO RELATIEGESCHENK

 24,95

Beschrijving

WIJN 1:

20 jaar oude stokken met een zeer lage opbrengst. Een blend van Cabernet Sauvignon en Merlot druiven. Gedurende 7 maanden heeft de wijn gerijpt op (deels nieuwe) eikenhouten vaten.

Dieppaars met robijnkleurige gloed. Elegant en complex met aroma’s van pruimen, rode bessen en specerijen. Tonen van drop en vanille. Goede balans met zachte, maar aanwezige tannines. Lange afdronk met nuances van chocolade.

Perfect bij pasta’s, BBQ, gevogelte en stevige kazen.

WIJN 2:

15 jaar oude wijnstokken op een klei en kalkhoudende fossielbodem. Een blend van Cabernet Sauvignon en Syrah druiven. 50% van de blend is gedurende 8 maanden opgevoed op nieuwe eikenhouten vaten.

Diep paarsrood van kleur met een robijnrode gloed. Complexe, intense neus met zwart fruit, viooltjes en leder gevolgd door aroma’s van hout, groene peper en hints van toast en specerijen. Goede balans met een uitstekende structuur. Aanwezige, maar zachte tannines. Lange afdronk met hints van drop.

Heerlijk bij pasta, stoofschotels, rood vlees en zachte kazen.

Domaines Paul Mas

De overgrootvader van Jean-Claude Mas, Auguste Mas, kocht de eerste wijngaard van de familie in 1892, toen hij 9 hectare in de buurt van Montagnac verwierf. Het bedrijf bleef groeien. In 1987 gaf Paul Mas 35 hectare aan zijn zoon, Jean-Claude, die drie jaar later Domaines Paul Mas creëert.
Tegenwoordig bezit Domein Paul Mas meer dan 600 hectare wijngaarden en werkt samen met verschillende boeren waardoor ze nog eens 1312 hectare extra tot hun beschikking hebben. Dit maakt het mogelijk dat ze toegang hebben tot wel 40 verschillende druivensoorten, zowel lokaal als internationaal, evenals een ongelofelijk scala verschillende bodems in de Languedoc.

De filosofie van ‘Les Domaines Paul Mas’ is er op gericht de typiciteit van bodem en druivenras te behouden, en tegelijkertijd een wijn te presenteren die aansluit bij wat de consument vandaag de dag vraagt: veel fruit, concentratie, kleur, geur en smaak. Alle wijnen worden gemaakt door Michel Mas, in samenwerking met de Australische oenoloog Richard Osborne, die speciaal is aangetrokken voor het vinifiëren van de witte wijnen. Als Australische wijnmaker heeft hij ruime ervaring in het maken van frisse witte wijn in een warm, zeg maar gerust heet klimaat.

Paul Mas heeft de award voor “Beste Franse wijnproducent” ontvangen bij de lente editie van Mundus Vini 2019. Deze prachtige award werden hun wijnen ook bekroond met 14 gouden en 9 zilveren medailles.

Paul Mas is een producent van mooie en veelzijdige wijnen in het zuiden van Frankrijk. De prijzen zijn verdiend!