VAN VOLXEM SAAR RIESLING 2022

 16,95

Beschrijving

De rijpe druiven voor deze Riesling druiven komen van wijnstokken die minstens 30 jaar oud zijn. Deze stokken staan op steile hellingen van meer dan 35% aan de Saar. Dankzij het vakmanschap van Van Volxem en het unieke terroir wat we hier vinden, ontstaat er een prachtige droge Riesling.

Klasse Rieslingwijnen (A-wijnen)

De wijnen van Van Volxem zijn stuk voor stuk indrukwekkend en behoren dan ook tot de beste van de Saar en Duitsland. We vinden het landgoed in het historische centrum van Wiltingen. Oorspronkelijk was het een kloosterwijngoed die in de 18e eeuw grote percelen wijngaarden in zijn bezit had. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken bedraagt 40 jaar met enkele uitschieters naar meer dan 100 jaar oud. Het wijnhuis is vier generaties in het bezit geweest van de familie Van Volxem, maar werd in 2000 overgenomen door Roman Niewodniczanski. Hij restaureerde het domein volledig en streeft vanaf dag een om optimaal de verschillende terroirs te laten spreken. Zijn manier van werken leveren authentieke rieslingwijnen op van een bijzonder hoog niveau. De droge witte wijnen van Van Volxem kenmerken zich door elegantie en de enorme spanning van zuren, fruitzoet en mineralen.

Van Volxem Saar Riesling (Hand picked)

De rijpste Riesling druiven worden volledig met de hand geoogst en al in de wijngaarden geselecteerd. De druiven worden voorzichtig geperst en spontaan gefermenteerd in stalen tanks met behulp van wilde gisten. De wijn rijpt uiteindelijke zes tot zeven maanden op de fijne droesem in roestvrijstalen tanks. Dat maakt dat de wijn een aangename textuur en romigheid krijgt.

Het resultaat is een Van Volxem Riesling die in de neus complexe tonen heeft van vijgen, mirabellen, gekarameliseerde sinaasappeljam, geroosterde amandelen en een delicaat kruidig kruid. In de mond een zeer kruimelige textuur met uiterst subtiel tertiair fruit, de lichte restzoetheid gaat gepaard met een elegante zuurgraad, charmante en drinkbare, aardse minerale tonen in de afdronk.