CHRISTOPH CLÜSSERATH SCHIEFER RIESLING 2023

 12,45

Beschrijving


CHRISTOPH CLÜSSERATH & MELCHIOR VAN BINSBERGEN @ A-WIJNEN AMSTERDAM

Algemene informatie/Vinificatie

Deze fruitige, droge Riesling groeit op de steile hellingen van de Trittenheimer Apotheke in blauwe Devon-leisteen, wat de wijn een fijne mineraliteit geeft. Na een strenge voorselectie van de druiven volgt, na een verdere rijpingsfase, de handmatige oogst.

In de kelder wordt de wijn gekoeld gegist met natuurlijke gisten en krijgt de wijn de tijd die hij nodig heeft om te rijpen. Ze werken bij Christoph Clusserath volgens het principe van gecontroleerd nietsdoen, want hun filosofie is: Goede wijn wordt gemaakt in de wijngaard en niet in de kelder!

Ze verbouwen de wijnen in harmonie met de natuur; zo worden er bijvoorbeeld helemaal geen insecticiden in de wijngaarden gebruikt en wordt er gewerkt met alternatieve biologische methoden.

Proefnotitie

Door de lage opbrengst op de schrale leisteenbodem blinkt deze wijn uit door mineraliteit, complexiteit en dichtheid, zonder overweldigend te zijn. De goed geïntegreerde zuren, samen met de stimulerende fruitige aroma’s van perzik en abrikoos, geven de wijn zijn delicate, typische Moselkarakter.

Wijn/Spijs
Als begeleider bij gerechten past hij uitstekend bij gestoomde vis, zeevruchten of pasta. Maar hij is ook prima geschikt om als aperitief te drinken, een echte allrounder.